Wednesday, 8 February 2012

BUANG LEMAK DENGAN LECITHIN


LECITHIN


Ramai yang mungkin tak berapa kenal dengan benda ni, dan mungkin juga ramai yang tak tau fungsi benda ni.

Secara asanya lecithin ni befungsi sebagai pemecah lemak. Bebas kolesterol dan pengawal berat badan. Mean kalau yang nak kurustu, tapi bile dah makan ni still tak rase diri tu kurus, cerr cek berat, pastinya berat badan ands maintain.

Kandungan lecithin:
- linoleok asid yang amat diperlukan badan. Tapi badan kite tak boleh hasilkan
- kolin iaitu komponen neurotransmitter
- asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej didalam otak dan sistem saraf
- inositol sebagai komponen utama membran

Fungsi lecithin


1. Membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lemak berlebihan dalam bdan macam darah tinggi, stroke, sakit jantung. Sebab lecithin ni pelarut lemak
2. Membantu untuk mengurangkan berat badan kerana ia memecahkan lemak, lebih lagi klu kite bersenam, lagi lah lecithin membantu dengan efektif
3. Penyerapan zat-zat penting dari salur darah ke dalam sel badan.
4. Melindungi sel darah merah dari serangan virus
5. Meningkatkan daya ingatan. Kerana ia membantu mengelakkan dari penyakit macam alzheimer, sebab ianya adalah makanan otak
6. Membantu masalah insomnia yang membantu proses tidur
7. Mencegah eczema
Dan macam macam lagi lah fungsi die.

Paling besar fungsi die adalah FAT EMULSIFIER atau ajen pemecah lemak.


Diambil 6 biji sehari lebih bik diambil selepas mengambil makanan berat.
Amalkan minum air masak dalam kuantitu yang banyak untuk menampakkan kesan yang lebih baik.

Saya pon dah amalkan lecithin ni, so far alhamdulillah, semuanya lancar. Memang nampak kesan.

Ibu yag menyusui anak, boleh amalkan lecithin ni, kerana ia tak ganggu lemak baik yang akan disalurkan kedalam susu.

So klu nak cube BESTNYE lecithin ni, sms tau whatsapp saya Nurul di 0126764743 atau emel saja di ammarhauu@ gmail.com untuk konsultasi PERCUMA.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment