Friday, 20 September 2013

COQHEALTH UNTUK JANTUNG SIHAT

Takut kan sekarang ni ramai yang menghidap penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis atau diabetis, gout,dan banyak lagi la. Malahan yang merisaukan bukan la orang tua saja yang menghidap penyakit kronik tu, orang muda pun ada. Ishhhh.... Takut acik denga.

Apa punca terjadinya penyakit kronik ni?
Adakah ia berasal dari keturunan? Tidak

Jawapan yang pasti adalah corak pemakanan yang tidak seimbang, cara hidup yang kurang atau langsung tidak aktif.

Apabila itu semua diabaikan, maka tubuh pun menjadi malas untuk sihat. Maka, timbullah pelbagai penyakit yang tidak diingini.
Sudah menjadi adat orang Malaysia , sebelum sakit tak nak berjaga, selepas dapat sakit baru nak berjaga, ya memang sakit dan sihat itu ujian Allah. Namun jika kita mengamalkan sesuatu yang baik, sudah pasti balasannya juga baik bukan.

Jadi untuk yang paling utama adalah menjaga kesihatan jantung, kerana jantung bekerja keras setiap saat untuk memastikan kita kekal bernafas dengan lancar. Jika kita mengamalkan pemakanan yang tidak sihat, banyak kolesterol, banyak lemak, maka saluran-saluran darah yang menghala ke jantung juga akan disempitkan oleh gumpalan lemak dan ini akan menyebabkan darah tidak dapat dipam dengan lancar ke seluruh tubuh khasnya jantung.
Pencegahan awal sangat penting untuk memastikan kesihatan jantung dan perjalanan darah yang lancar. Jika perjalanan darah kita lancar, maka fungsi tubuh juga akan lancar dan kesan kesihatan dan keceriaan itu juga akan terpancar di wajah.

SHAKLEE COQHEALTH PLUS sangat membantu untuk jantung menjadi sihat, menguatkan otot jantung, mengandungi vitamin e yang berfungsi untuk melancarkan darah dari mambeku, juga mengembalikan tenaga khasnya tenaga lelaki. Tidak lupa juga ia adalah sumber antioksidan yang kuat. Memberi kesan yang baik pada kulit.

Hubungi saya
Nurul-0126764743
untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma


No comments:

Post a Comment